DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,1130 -0.06%
ALTIN 2.295,380,80
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

73 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Anadolu’daki Birliğimiz Sembolü Konya Türkiye Yüzyılı’nın da Teminatı Olacaktır”

ABONE OL
3 Mayıs 2023 03:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Karapınar Güneş Enerji Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamid Han Caddesi ile birlikte 74 kalem eser, hizmet ve projenin resmi açılışını gerçekleştirdi. Kılıçarslan Meydanı’nda 140 binden fazla Konyalıya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konya ile çıktık yola, Konya ile geldik bugüne ve bu sevmemiz, bu aşkımız, aynen devam ediyor. 

Vefanın şehri Konya. Dayanışmanın şehri Konya. Milli iradenin şehri Konya. Dünyada eşi bulunmayan Konya” dedi.  “Konya’nın ‘hayır’ dediğinden hayır gelmez. Konya’nın ‘evet’ dediğine de Allah’ın izniyle şer bulaşmaz. İnşallah Konya, Anadolu’daki varlığımızın, birliğimizin, dirliğimizin sembolü olduğu gibi Türkiye Yüzyılı’nın da teminatı olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konya’daki ilçe belediyelerinin deprem sonrası Hatay’da gurur verici çalışmalara imza attığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremde en çok yıkıma uğrayan Hatay’ı Konya’ya zimmetledik. Muhalefetin tüm belediyelerinin yaptıklarını terazinin bir kefesine koyun, Konya’mızın bölgeye verdiği hizmetleri de diğer kefesine koyun.

Hepsinde de Konya çok daha ağır basacaktır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı özellikle yattı kalktı orayı takip etti. Belediyelerimiz muhalefete ders verdi. Nasıl hizmet edilir öğrettiler. Konya, gönül belediyeciliğinin ne demek olduğunu tüm Türkiye’ye bir kez daha gösterdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Karapınar Güneş Enerji Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamid Han Caddesi ile birlikte 74 kalem eser, hizmet ve projenin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçarslan Meydanı’nda 140 binden fazla Konyalının coşkulu katılımıyla düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın her zamanki gibi tarihi bir gün yaşadığını ifade etti. Başkan Altay, “Cumhurbaşkanı’mızın Konya’ya sevgisini biliyoruz. Her seferinde İstanbul’da yaşamasaydım Konya’da yaşardım diyor. Bu meydan da Konya’nın Cumhurbaşkanımıza sevgisini gösteriyor. Muhteşemsin Konya. Allah nazarlardan saklasın” dedi.

“KONYA HER ZAMAN ÖNCÜ VE ÖNDER OLMAYA DEVAM EDECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’ya her gelişinde müjdelerle geldiğine dikkat çeken Başkan Altay, “Bugün de onlarca tesisin açılışını gerçekleştireceğiz. Sadece Konya Büyükşehir Belediye’mizin açılışlarının toplam bedeli 1 buçuk milyar lira. Biz eser siyaseti yapıyoruz, biz vatandaşımızın eksiklerini çözmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz, gayret ediyoruz.

Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece bizim yapamayacağımız şey yok. Konya her zaman öncü ve önder olmaya devam edecek. Biz ne yaparsak yapalım 25 saat çalışsak, 8 gün çalışsak, yılı 700 güne çıkartarak çalışsak sizin desteğinizin karşılığını ödeyemeyiz. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN VERDİĞİ HEDEF DOĞRULTUSUNDA BU HİZMETLER SUNULUYOR”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Konyalı insanımızın yaşam kalitesinin artırılması için ne yapılması gerekiyorsa devletimiz, hükümetimiz tarafından sizlerin hizmetine çok güzel şekilde sunuluyor. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu hedef doğrultusunda bütün kamu kurum ve kuruluşları, bakanlıklarımız, belediyelerimiz bu istikamette bu hedefin altını doldurmak üzere bu hizmetleri sizlere sunmaktadır” diye konuştu.

“DEVRİM NİTELİĞİNDEKİ YENİLİKLERLE KONYA KAT KAT GÜZELLEŞTİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlamak üzere bugün toplandığımız bu meydan, deryalar büyüklüğündeki memleket sevdamızdan bir kare. Siz sevda sahipleri, sevda dolu meydana hoş geldiniz. Bu sevda, daha da büyük olsun. Konya’mız son 20 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdi. Sanayiden eğitime, turizmden sağlığa her alanda öne çıktı. 20 yılda yaşanan devrim niteliğindeki yeniliklerle Konya, kat kat güzelleşti. Türkiye olarak son 20 yılımız yenilik yıllarıdır, atılım yıllarıdır. Sağlıkta dönüşümü başarıyla hayata geçirdik. Tüm vatandaşlarımızı eşit koşullarda ve en yüksek konforda sağlık hizmetiyle buluşturduk. Sosyal güvenlik devrimini yaptık. Ülkeyi sağlık ve sıhhat yurdu yapma yolunu seçtik. Sağlık tesislerimize sürekli yenilerini ekledik. Konya’mızda geçen hafta 83 yeni sağlık tesisimizin açılışını yaptık. Konya, bugün sayıları 21’e ulaşan şehir hastanelerinden birine en erken kavuşan büyükşehirlerimizden biri oldu. Sadece Konya Şehir Hastanesi’nde bin 250 yatak kapasitemiz var. Bu hastanemizde bir iş gününde hizmet alanların sayısı yaklaşık 6 bindir. Bu hastanemizde 2022 yılında yapılan toplam muayene sayısı ise yaklaşık 2 milyondur. Yine 2022 yılında yapılan ameliyat sayısı ise 100 bindir. Takdir edersiniz ki bunlar muazzam sayılar. Bu hizmetlerin arkasındaki irade ‘şehir hastaneleri en büyük hayalimdir’ diyen Cumhurbaşkanımızdır” açıklamasını yaptı.

“DÜNYADA EŞİ BULUNMAYAN KONYA, SENİ HASRETLE SELAMLIYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise sahneye çıktığında meydandaki coşku zirveye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konya ile çıktık yola, Konya ile geldik bugüne ve bu sevmemiz, bu aşkımız, aynen devam ediyor. Konya, vefanın şehri Konya. Dayanışmanın şehri Konya. Milli iradenin şehri Konya. Dünyada eşi bulunmayan Konya. Seni bir kez daha hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Başkentler başkenti Konya’yı, Mevlana Hazretleri’nin şehri Konya’yı, erenlerin, velilerin, Hakk aşkıyla yanan gönüllerin şehri Konya’yı bugün bir kez daha hürmetle, muhabbetle selamlıyorum” sözleriyle konuşmasına başladı.

 “14 MAYIS’TA YİNE DESTAN YAZMAYA HAZIRLANAN BİR KONYA GÖRÜYORUM”

Konya’da Kılıçarslan Meydanı’nda toplanan coşkulu kabalığın resmi rakamının 140 bin olduğunu paylaşan Erdoğan şöyle devam etti: “Hamdolsun. Bu ne aşktır yarabbi. Bu ne aşk. Aşık olursan karşılığını da bulursun. Konya’nın gözlerinin ışıltısına meftun olduğum gençlerini, eli nasırlı çalışkan çiftçilerini, ihracat ve istihdam rekoru kıran sanayicilerini, Konyalı olmanın tüm asaletini üzerinde taşıyan hanım kardeşlerimi bugün bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Şair ne güzel söylüyor: ‘Batmayan güneşe benzer Hakk’a sevdası Konya’nın. Erenlerin davasıdır derdi, davası Konya’nın. Toprağında ekin gibi ilim, irfan başaklanır. Cahilleri kamil eder, suyu havası Konya’nın. Konevi’den Mevlana’dan nice evliyadan pirden nasip alır gece gündüz bay-ü gedası Konya’nın. Hanlar, hakanlar doğuran kutlu anneler şehridir. Yüzyıllara, bin yıllara sığmaz rüyası Konya’nın.’ Rabbime bizleri bir kez daha Konya’yla kavuşturduğu için hamd ediyorum. Sevdası da davası da rüyası da hak ve hakikat olan Konya’nın siz güzel insanlarıyla beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Maşallah yine meydanlara sığmayan bir Konya görüyorum karşımda. 14 Mayıs’ta yine destan yazmaya hazırlanan bir Konya görüyorum. Bu meydanda iradesine, istikbaline ve 21 yıllık kazanımlarına sahip çıkan bir Konya görüyorum.”

“KONYA’NIN ‘HAYIR’ DEDİĞİNDEN HAYIR GELMEZ”

“Konya, 14 Mayıs’ta durmak yok yola devam diyor muyuz? Doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz?” sorularına alandakilerin hep bir ağızdan verdiği “evet” yanıtının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Selçuklu’nun başkenti Konya’ya da bu yakışır. Sadreddin Konevi gibi, Hazreti Mevlana gibi, Şems-i Tebrizi gibi toprağını batmayan güneşlerin şereflendirdiği Konya’ya işte bu yakışır. Her bucağında ilmin, irfanın, bilgeliğin boy verdiği, merhum Erbakan hocamızın şehri Konya’ya elbette bu yakışır. Rabbim sizlerden razı olsun. Konya’nın ‘hayır’ dediğinden hayır gelmez. Konya’nın ‘evet’ dediğine de Allah’ın izniyle şer bulaşmaz. İnşallah Konya, Anadolu’daki varlığımızın, birliğimizin, dirliğimizin sembolü olduğu gibi Türkiye Yüzyılı’nın da teminatı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ HATAY’DA GURUR VERİCİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTI”

Türkiye’nin 6 Şubat’ta asrın en büyük tabii afetlerinden birini yaşadığını, özellikle 7,6 büyüklüğündeki Elbistan depreminin Konya’da da ciddi biçimde hissedildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremin haberini alır almaz devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte belediyelerimizi de harekete geçirdik. Şimdi burada özellikle bir şeyi söylemek istiyorum. Konya Büyükşehir Belediye’miz ile ilçe belediyelerimizin ekiplerini süratle komşu illere sevk ettik. Depremde en çok yıkıma uğrayan Hatay’ı Konya’ya zimmetledik. Konyalı belediyelerimiz gerçekten gurur verici çalışmalara imza attılar. Alt yapıdan üstyapıya, aşevlerinden çadır ve konteyner kent kurulumuna kadar her ihtiyaçlarında depremzedelerin yanında oldular. Muhalefetin tüm belediyelerinin yaptıklarını terazinin bir kefesine koyun, Konya’mızın bölgeye verdiği hizmetleri de diğer kefesine koyun. Hepsinde de Konya, çok daha ağır basacaktır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı özellikle yattı kalktı orayı takip etti. Belediyelerimiz muhalefete ders verdi. Nasıl hizmet edilir öğrettiler. Konya, gönül belediyeciliğinin ne demek olduğunu tüm Türkiye’ye bir kez daha gösterdi. Buradan şov ve reklam yerine yaraları sarmanın peşinde koşan tüm belediyelerimizi tebrik ediyorum. Konya halkına da afetzedelerimize şefkatle sahip çıktıkları için milletim adına teşekkür ediyorum. İnşallah el birliğiyle, gönül birliği içerisinde deprem bölgesini en kısa sürede ayağa kaldıracağız” ifadelerine yer verdi.

PETROLLE İLGİLİ YENİ MÜJDEYİ KONYA’DAN VERDİ

“Her seçim öncesinde gaz buluyorlar yalanını nasıl Karadeniz gazıyla boşa çıkardıysak enerji hamlelerimize kara çalanları da yeni müjdelerle hüsrana uğratmayı sürdüreceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle petrol konusunda etrafına bakıp da iç geçiren milletimizin bir asırlık hasretini dindirmekte kararlıyız. Daha önce petrol yok diyerek üzerine beton dökülen kuyulardan, terör nedeniyle terk edilmek zorunda kalınan bölgelerden hamd olsun şimdi petrol üretmeye başladık. Dünyada karada yapılan en büyük 10 keşiften birini geçen sene Türkiye olarak biz gerçekleştirdik. Ülkemizin 5-6 yıl önce yaklaşık 40 bin varil olan günlük üretimi, 2 kat artışla nereye ulaştı biliyor musunuz? Günlük 80 bin varile ulaştı. Şimdi sizlerle yeni bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Cudi, Gabar’da günlük, 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musunuz ey teröristler. İşte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre’ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip. Yerin 2.600 metre derinliğinde bulduğumuz petrolü bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden işlenmek üzere rafinerilere sevk etmeye başladık. Günlük tüketimimizin 10’da birini tek başına karşılayacak bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağına şüphe var mı? Yok. Aynı bölgeden yeni müjdeler de bekliyoruz” diye konuştu.

“KONYA’YA SON 21 YILDA 168 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMI YAPTIK”

Konyalının yüreğinden kopan bir “Allah razı olsun” niyazına dünyadaki hiçbir şeyi değişmeyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hassasiyetle gece gündüz demeden tam 21 yıldır Konya ile birlikte tüm Türkiye’ye aşk ile hizmet ediyoruz. Konya’ya son 21 yılda 168 milyar liralık kamu yatırımı yaptık” diyerek hayata geçirilen yatırımları anlattı.

KONYA’YA DEĞER KATACAK YATIRIMLARIN AÇILIŞLARI YAPILDI

Konuşmaların ardından Konya’ya kazandırılan yeni eserlerin toplu açılışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Karapınar’da Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez’e bağlanarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş enerji santralinin açılışını yaptı. Ardından AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’a bağlanan Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Beyhekim Caddesi ile Beyşehir Yolu’nu birbirine bağlayan 14,5 kilometre uzunluğundaki Abdülhamid Han Caddesi’nin açılışını yaptı.

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında şehre kazandırılan önemli yatırımlardan olan Bozkır Barajı ile birlikte 74 kalem eserin resmi açılışları program kapsamında yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış programının ardından Konya Büyükşehir Be

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
deneme bonusudedektifdeneme bonusu veren sitelerfixbetfixbet girişmatadorbethukuk forumDijital Pazarlama Ajansımatadorbetescort gazianteponline itibarescort gaziantephaber
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş