Sony, En Yeni Ultra Geniş Açılı Zoom Vlog Kamerası ZV-1 II’yi Duyurdu

Vlog kamera ZV Serisindeki Entegre Lens ve Kompakt Kamera, Daha Geniş bir İçerik Yaratıcısı Kitlesine Kapı Açıyor

Sony, yoğun talep edilen özellikleri içeren ZV serisinden büyük beğeni toplayan ve sektöre öncülük eden ZV-1'in yepyeni ikinci nesil kamerası ZV-1 II vlog kamerasını piyasaya sürüyor. ZV-1'den daha geniş bir açıyla ZV-1 II, vlogger'ların göz alıcı fotojenik görüntü kalitesiyle daha ilgi çekici hikaye anlatımını sağlıyor.

1.0 tip Exmor RS™ görüntü sensörü (yaklaşık 20.1 etkili megapiksel), BIONZ X™ görüntü işleme motoru ve ZEISS® Vario-Sonnar T* 18-50mm F1.8-4i lens ile ZV-1 II, içerik yaratıcıların sofistike özelliklerin tadını çıkarmasına olanak tanıyor. Grup selfie çekimlerinden dar iç mekanlara veya günlük sahnelerin dinamik kayıtlarına kadar her şeyi çerçeveleyebilen 18-50mmii geniş açılı lensi, birden fazla yüzü tanıyan ve iki veya üç kişiyi içeren selfie fotoğraflarını çekerken tüm yüzleri otomatik ayarlı olarak keskin ve net tutan Çoklu Yüz Tanıma iii özelliği ve seyahate uygun boyuyla ZV-1 II, gelişmiş bir vlog kamerası olarak öne çıkıyor.

Sony Avrupa Görüntüleme Ürünleri ve Çözümleri Pazarlama Başkanı Yann Salmon Legagneur; "ZV-1 II, içerik yaratıcıları için heyecan verici bir dönem başlatıyor ve vlogger'lar, sosyal medya influencer'ları ve kısa formatlı video üreticileri da dahil olmak üzere birçok kişi için tercih edilen kamera olacak. ZV serisindeki en yeni vlog kamerasında, çeşitli kullanıcılardan gelen talepleri dikkate aldık ve vlogger'lar için en önemli özellikleri ekledik. Topluluğumuzdan gelen geri bildirimleri dikkate alarak ZV serimizi genişletmeye ve iyileştirmeye çalışıyoruz ve ZV-1 II kamerasında da tam olarak bunu yaptık." 

Vlogger'lar ve Video İçerik Yaratıcıları için Kapsamlı Özellikler

İçerik yaratıcıların daha iyi içerik üretmelerini sağlayacak bir dizi yeni ve popüler özelliğe sahip olan ZV-1 II, Ultra Geniş Açı ve Zoom - 18mm ii geniş görüş açısı, özellikle kısa mesafede selfie çekerken, tüm sahnede çekici fotojenik görüntü yakalamayı kolaylaştırıyor. 18-50mm optik zoom ve Net Görüntü Zoom, görüş açısını değiştirerek videolarda çeşitlilik yaratmak için görüntü kalitesi kaybını en aza indirirken, görüntüleri sorunsuz bir şekilde büyütüyor.

 

Kolay Taşınabilirlik, Çalışma ve Bağlantı için Kompakt ve Hafif

ZV-1 II, hareket halindeyken kullanım için mükemmel olmasıyla birlikte; kompakt ve hafif tasarımı, optik geniş zoom objektifi ile bile cebinizde veya küçük bir çantada kolayca taşınabiliyor. ZV-1 II, selfie'ler için uygun değişken açılı ekran, kolay tutuş (veya isteğe bağlı GP-VPT2BT tutuşu), kullanıcı dostu tuş ve kontrol düzeni xi ve ön yüzdeki kayıt göstergesi ile farklı çekim stillerini destekliyor. Monitör ekranı, kayıt devam ederken bunu belirginleştiren cesur, net bir kırmızı çerçeve ile yeniden tasarlanan ZV-1 II, USB Tip-C® konektörüyle kolayca şarj edilebiliyor. 

İçerik üreticileri, kolay akıllı telefon bağlantısıyla içeriği kolayca bağlıyor ve paylaşabiliyor. İçerik Yaratıcıları Uygulaması, ZV-1 II'yi bir akıllı telefondan kontrol etmek, kamera pilini ve medya durumunu izlemek, tarih ve kamera adlarını düzenlemek ve arka planda bile çekilen fotoğrafları ve videoları kolayca aktarmak için kullanabiliyor. İçerik Yaratıcıları Uygulaması xii, ayrıca kamera yazılımını güncellemek için uygun bir yol sunabiliyor. 

Kolay, yüksek kaliteli canlı akış için, ZV-1 II'yi web kamerası olarak kullanmak üzere piyasada bulunan bir USB kablosuyla (dahil değildir) bir PC'ye veya akıllı telefon xii'ye bağlamak yeterli oluyor. Cilt görünümünü iyileştirmek ve tonunu ayarlamak için Creative Look'u kullanarak videonuzu çevrimiçi toplantılarda ve canlı akışta daha çekici bir hale getirilebiliyor. Yüzler daha net ve parlak görünmesi ile birlikte (Face Priority AE)  gözlere de  odaklanabiliyor. (Gerçek zamanlı Eye AF). 

Çevre Dostu ve Erişilebilir Tasarım 

Sony'nin Sıfıra Giden Yol ve 2030 yenilenebilir enerji hedefi gibi küresel girişimlerle sürdürülebilir bir gelecekle ilgili taahhüdüne ek olarak özellikle sürdürülebilirlik düşünülerek geliştirilen ZV-1 II, SORPLAS TM xiv de dahil olmak üzere geri dönüştürülmüş malzemeler, kamera gövdesi için aktif olarak kullanılıyor ve işlevsellikten ödün vermeden çevresel etkiyi azaltıyor. Sony'nin plastik kullanılmayan ve geri dönüşümü kolay olan benzersiz kağıdı "Orijinal Karışım Malzemesi", bütün ambalajlarda için kullanılıyor. Piyasadan toplanan bambu, şeker kamışı lifi ve geri dönüştürülmüş kağıt gibi malzemeler kullanılarak çevre dostu bir ürün olurken aynı zamanda yüksek kalitesini de koruyor.

ZV-1 II, görme bozukluğu olan kişiler için ekran okuyucu işlevi de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde çalışmayı kolaylaştıran erişilebilirlik özellikleri içeriyor. Erişilebilirlik özellikleri, herkese çekim ve oynatma keyfi sunuyor. Ekran okuyucu işlevi xv etkinleştirildiğinde, menü ekranlarındaki metinler sesli okunabiliyor. Ekran okuyucu işlevi, sekmesindeki işlevine tıklayarak etkinleştiriliyor. Ekran okuyucu ses seviyesi ayarları aracılığıyla ayarlanabiliyor. Yukarıdakilere ek olarak, ZV-1 II, çeşitli konulara tam olarak odaklanmaya yardımcı olan bir dizi işlev içeriyor. Gerçek zamanlı Eye AF, veya veya Gerçek Zamanlı İzleme işlevini otomatik olarak tanıyabiliyor ve odaklayabiliyor. Odak Büyütme ve En Üst Seviyeye Ulaşma işlevleri, manuel odaklamayı daha kolay hale getirirken, Dokunmatik Odak, Dokunmatik Takip ve Dokunmatik Deklanşör gibi özellikler kullanıcının monitör ekranındaki nesneye dokunarak basitçe odaklanmasını, takip etmesini ve çekim yapmasını sağlıyor. ZV-1 II erişilebilirlik özellikleri (özelliklerde belirtilen öğeler): Ekran Okuyucu, Dokunmatik AE, Odak Büyütme, En Üst Seviyeye Ulaşma Ekranı, Gerçek Zamanlı Eye (Göz) AF, Gerçek Zamanlı Takip, Dokunmatik Odak, Dokunmatik Takip, Dokunmatik Deklanşör, Çok Açılı LCD ekran ve Özel işlevleri de beraberinde getiriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı